Junior Chamber International

JCI staat voor Junior Chamber International, in Nederland ook wel Junior Kamer genoemd. JCI is een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende mensen van 21 t/m 40 jaar. De leden werken aan hun persoonlijke groei door het volgen van trainingen, bijwonen van (internationale) conventies en deelname aan zakelijke netwerken.

JCI is een internationale organisatie met circa 170.000 leden in ongeveer 116 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er circa 100 kamers met ongeveer 2.500 leden. De organisatie is niet politiek of religieus gebonden. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties.

Binnen JCI staan vier pijlers centraal: Business, Community, Internationaal en Training, allen onder het motto ‘Learning by doing’. Dat wil zeggen jezelf op allerlei gebieden ontplooien terwijl je iets bijdraagt aan de samenleving. De meeste projecten die JCI kamers organiseren, combineren deze pijlers. Bijvoorbeeld een netwerkevenement waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Het bezoeken en organiseren van internationale congressen is een andere manier om je te ontwikkelen. De mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, je netwerk vergroten en concreet bezig zijn met maatschappelijke projecten zijn groot. De overkoepelende factor is ‘fun’, want het blijft een vrijetijdsbesteding en dat moet natuurlijk wel leuk blijven!

Visie & missie

De visie van JCI is: "To be the leading global network of young active citizens"
De missie van JCI is: "To provide development opportunities that empower young people to create positive change"

Geschiedenis

In 1915 richtte Henry Giessenbier in St. Louis (USA) een Junior Chamber of Commerce op met als doel jonge mensen de gelegenheid te geven zich persoonlijk te ontwikkelen door het uitvoeren van activiteiten zowel voor de eigen leden, als voor de gemeenschap. Dit initiatief had succes en al spoedig waren er vele Kamers in de Verenigde Staten. In 1920 werd de United States Junior Chamber of Commerce opgericht en in de jaren daarna ontwikkelde zich JCI’s in andere landen van het Amerikaanse continent, Europa en Azië. In 1946 vond het eerste Wereld Congres plaats in Panama. De hoofdzetel, Coral Gables genaamd, is gevestigd in Florida. De leden van Junior Chamber worden ook wel Jaycees of Jaycettes genoemd.

Bill Clinton, Kofi Annan, Al Gore, Prins Albert van Monaco, Jacques Chirac en John F. Kennedy zijn allen lid geweest van JCI!

Lid worden?!

Lid zijn van JCI bied je de gelegenheid jezelf te ontwikkelen en je netwerk uit te breiden. Tot onze oud-leden behoren mensen als Kofi Annan en Bill Clinton. JCI is gelieerd aan de Verenigde Naties en zet zich in voor de VN Millenniumdoelstellingen.

Interesse gewekt? Laat dan hier jouw gegevens achter, dan nemen wij snel contact met je op voor een kennismaking!