Trots op JCI!

Nu is de tijd om lid te worden van JCI. De reden: JCI organiseert hoogstwaarschijnlijk het wereldcongres 2017. Ik zeg hoogstwaarschijnlijk omdat het bid ons formeel nog gegund moet worden. Ons voordeel is dat Nederland het enige land is dat een bid uit brengt. We hebben er alle vertrouwen in dat wij het wereldcongres gaan organiseren.

Als wij het wereldcongres organiseren komen er circa 4000 leden van verschillende kamers over heel de wereld naar Nederland. Zij komen hier niet alleen om te genieten van wat ons land te bieden heeft, maar om “met meer” terug naar huis te gaan. Meer ervaring, meer kennis, meer vaardigheden, meer relaties en bovenal meer mooie herinneringen.

We zijn al een tijd in overleg met de verschillende kamers van JCI Regio Zuidwest. De vraag die ons bezig houdt: hoe kunnen wij als regio impact maken op het wereldcongres? Ons doel: een deel van het programma verzorgen. Mijn persoonlijke drijfveer daarbij is om een onderdeel van het programma naar Zoetermeer te halen. Daar zou ik bijzonder trots op zijn als dat lukt.

Waarom zou het niet lukken? Zoetermeer heeft een aantal pareltjes binnen zijn grenzen. Eén van deze pareltjes is de Dutch Innovation Factory. Dit pareltje staat op een plek vol geschiedenis. In dit pand zat namelijk vroeger de margarinefabriek van Brinkers. De reden waarom boeren Zoetermeer vroeger Boterdorp noemde.

De fabriek draait al lang niet meer en is nu een plek waar ICT in al haar facetten bij elkaar komt. De Haagse Hogeschool heeft drie opleidingen van de faculteit IT & Design gevestigd in de Dutch Innovation Factory. De opleidingen Information Security Management, Informatica en Business IT & Management worden gegeven in de Dutch Innovation Factory en behoren tot de beste opleidingen op hun gebied.

Daarnaast faciliteert het Crosspringlab in de Dutch Innovation Factory jonge talentvolle ondernemers bij het starten van hun eigen succesvolle onderneming op het gebied van internet, mobile applicaties, software en games. En dan zijn er nog een hoop ICT-gerelateerde en innovatieve bedrijven die zich hier hebben gevestigd, zoals Team Lotto Jumbo (schaatsen/wielrennen), Staffing Team, Cloud Seven, Ilips en nog vele anderen.

Ik kreeg de gelegenheid om namens JCI Zoetermeer e.o. de locatie te regelen voor de volgende regiobijeenkomst. Bij deze bijeenkomst zouden twee leden van de organisatie van het wereldcongres langs komen. Wij wilden weten wat hun plannen zijn, hoe zij invulling willen geven aan het congres en hoe wij daar aan bij kunnen dragen.

Ik heb vervolgens Rien de Vries, directeur van de Dutch Innovation Factory, bereid gevonden om de deuren van de Dutch Innovation Factory te openen en ons één van zijn luxe vergaderruimtes ter beschikking te stellen. Daar staat natuurlijk wel wat tegenover: zoveel mogelijk mensen moeten weten dat de Dutch Innovation Factory bestaat. Dat je daar je niet alleen als bedrijf kan vestigen, maar ook op een inspirerende locatie kan vergaderen en zakelijke relaties kan ontvangen.

Voor mij en JCI Zoetermeer e.o. een mooie taak! Wij zijn natuurlijk trots op Zoetermeer en wat deze stad te bieden heeft. De Dutch Innovation Factory is een mooi voorbeeld van waar Zoetermeer voor staat!

Remy Rozendaal
Penningmeester

Wij presenteren: het bestuur 2015!

Dames en heren, wij presenteren u het nieuwe bestuur van JCI Zoetermeer e.o. 2015:
Marcus Fromberg: voorzitter
Remy Rozendaal: penningmeester
Siger de Graaf: secretaris
Frank Reinhardt: commissie coördinator

Ondernemersevent groot succes!

Met zo’n 40 bezoekers was het ondernemersevent “the start-up” van JCI Zoetermeer e.o. gehouden op 11 september 2014 bij TerZake het Ondernemershuis in Zoetermeer een groot succes.

Burgemeester Charlie Aptroot benadrukte in zijn openingswoord hoe belangrijk netwerken is voor de business van de ondernemer. Tijdens het event waren er verder presentaties van Mark Veldhuizen over de VAR voor ZZP’ers en een erg interessante en leuke presentatie/training van Jo Weerts over zakelijk flirten.

Het accent van het event lag echter niet alleen op netwerken en educatieve presentaties. Voor het door JCI Zoetermeer e.o. geselecteerde goede doel HulpHond Nederland werd een mooi bedrag ingezameld. Ook was er een kleine demonstratie voor de bezoekers door een hulphond.

Het event werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

JCI Zoetermeer e.o. heeft met dit event gepoogd de pijlers business, training en community van JCI te combineren. De reacties van de bezoekers na afloop van het event waren in ieder geval erg enthousiast. JCI Zoetermeer e.o. dankt alle bezoekers aan het event voor hun deelname en hun bijdrage aan HulpHond Nederland.

Bekijk hier alle foto's!